لیست اختراعات ایرج حسن زاده
در اين اختراع رنگ ترافيكي پايه آبي سريع خشك شونده حاوي نانوذرات با ويژگي هاي استحكام كششي و سختي بالا ساخته شده، كه اين كار در دو مرحله مجزا، شامل سنتز رزين اكريليكي پايه آبي و سپس تهيه رنگ و بررسي خواص ان مورد بررسي قرار گرفته است براي ساخت رزين روش پليمريزاسيون امولسيوني دانه اي و ساختار هسته پوسته استفاده شد. براي ايجاد خاصيت خشك شوندگي سريع يك مونومر آميني مانند دي متيل آمينواتيل متاكريلات به كار برده شد كه درصد آن در مقايسه با مونومرهاي اصلي (متيل متاكريلات و بوتيل اكريلات) بسيار كم و صرفاً براي كاهش زمان خشك شدن فيلم مي باشد و تأثيري بر خواص فيلم حاصل ندارد. رنگ ساخته شده داراي خواص مكانيكي بسيار خوب با زمان خشك شدن سريع، پشت پوشي بالا، پايدار در مقابل آب بعد از خشك شدن، زمان طولاني نگهداري و از نظر اقتصادي مقرون به صرفه مي باشد.
در اين اختراع رنگ ترافيكي پايه آبي سريع خشك شونده با خواص مكانيكي بالا و حداقل دماي تشكيل فيلم پايين از نانو ذرات پليمري با توزيع دو قله اي در اندازه ذرات و تركيب شيميايي به دست آمد. نانو ذرات طي پليمريزاسيون امولسيوني سنتز شدند. ذرات اوليه به صورت هسته - پوسته و ذرات ثانويه به صورت ذرات معمولي تهيه شدند. در پوسته ذرات اوليه علاوه بر مونومرهاي متيل متاكريلات و بوتيل اكريلات از يك مونومر آميني 2-دي متيل آميون اتيل متاكريلات نيز استفاده شد كه نقش آن در پايين آوردن حداقل دماي تشكيل فيلم اثبات شده است. در سنتز ذرات اوليه هدف رسيدن به وزن هاي مولكولي بالا و ساختار سخت به منظور افزايش خواص مكانيكي و ذرات ثانويه با وزن مولكولي كمتر و ساختار نرم براي پايين آوردن حداقل دماي تشكيل فيلم و تشكيل فيلم يكنواخت و پيوسته مورد استفاده مي باشند.
با توجه به خواص مكانيكي، حرارتي و الكتريكي بسيار منحصر به فردي كه نانو لوله هاي كاربني از خود نشان مي دهند استفاده از آنها در بسياري از زمينه ها مانند دارو رساني كنترل شده، كامپوزيت هاي پيشرفته، روكش هاي فوق آب گريزف نانو حسگرها و ... روز به روز در حال گسترش مي باشد. اما به علت وجود مشكلاتي از قبيل گران بودن نانو لوله ها، خالص سازي دشوار و نبود روش كارآمد براي جداسازي نانو لوله هاي عامل دار شده از محلول، همواره استفاده صنعتي از اين ساختارها در انحصار معدودي از كشورها مي باشد. با توجه به كارهاي اخير كه براي سنتز نانو لوله ها در مقياس بزرگ صورت مي گيرد، به زودي شاهد صنعتي شدن كاربردهاي اين ساختارهاي با ارزش خواهيم بود. در حال حاضر يكي از بزرگترين مشكلاتي كه در استفاده از نانو لوله ها با آن مواجه مي باشيم جداسازي آنها بعد از عامل دار شدن مي باشد كه دليل اصلي آن افزايش حلاليتاين تركيبات در اثر عامل دار شدن مي باشد. در اين كار از روش بسيار كارآمدي براي خالص سازي عامل دار كردن و جداساز نانو لوله هاي كربني استفاده شده است كه مهمترين ويژگي آن قابليت انجام در مقياس بزرگ براي تهيه مقادير زياد نانو لوله هاي عامل دار شده مي باشد كه امكان استفاده در مقياس هاي بزرگ را فراهم مي آورد.
موارد یافت شده: 5